Čokoláda

Čokoláda

pokud jste čokohlik jako já, tak Vás jako první napadne, jestli taková čokoláda zapadá do zdravého životního stylu? ANO! Stejně tak v redukci (neboli v kalorickém deficitu) lze do jídelníčku zařadit čokoládu! Skvělá zpráva že?

Jakou čokoládu vybrat? Nejlépe s co nejvyšším podílem kakaa (vybírej ideálně od 70% vejš)! Moje oblíbená je Lindt 85% kakaa. Zkoušela jsem i 90% ale ta už mi nechutnala. Na tuhle čokoládu už bych si musela zvykat podstatně déle než při výměně Milky za Lindt. Nebudu lhát, nebyl to lehký začátek! Teď už si nedovedu den bez čtverečku (někdy dvou) čokošky vůbec představit! Když není Lindtka v akci (protože co si budeme nalhávat 70 bobulí za čokošku je celkem nářez) nepohrdnu čokoškama z Penny (tam mají dokonce s malinama nebo pomerančovou kůrou a mají okolo 70% kakaa) nebo z Lidlu (tady mají taky i s přichutí malin a karamelu, všechny boží s různým podílem kakaa až do 81%). Ale pozor, nějaká ta energie navíc v ochucených verzích bude.

Benefity čokolády:
- výborný zdroj antioxidantů a minerálu jako je železo, měď, hořčík, mangan, zinek, fosfor, selen
- může mít pozitivní vliv na snížení vysokého krevního tlaku
- zvyšuje hladinu "hodného" cholesterolu
- obsahuje vlákninu
- funguje jako přírodní antidepresivum

Komentáře