Ovocný jogurt

Ovocný jogurt

Tohle je svačinka, kterou prostě můžu denně. Je to defakto vždy to stejné, ale přitom jiné. Mám ráda ovoce a využívám, co mi příjde zrovna pod ruku a v lepším případě zraje na zahradě. Není nic jednoduššího než udělat si vlastní ovocný jogurt doma! Bez přidaných barviv a fujtajblů co k ničemu nejsou.

Suroviny:
Jogurt (používám buďto Milko nebo častěji Hollandii, případně Skyr)
Ovoce (dle chuti, nepřehánět s množstvím)
Ořechy (nebo semínka nebo ořechové máslo)
Sladidlo (Flavdrops nebo Čekankový sirup nebo Březový cukr)
Případně čtvereček kvalitní čokolády
Kokosový olej (pokud budeme ovoce restovat na pánvi, jinak samozřejmě vynechat)

Pokud ovoce restujeme, rozpálíme pánev, dáme trochu oleje, přidáme ovoce a restujeme (buď podlejeme trochou vody a vznikne omáčka nebo zasypeme březovým cukrem a dáme zkaramelizovat). Pokud dělám jablka nebo hrušky zasypávám na pánvi ovoce ještě skořicí a je z toho taková domácí Jogobela. Strašně dobrý!


Tento krok lze vynechat a prostě si nakrájíte čerstvé ovoce, přidáte třeba lžičku ořechového másla a polejete čekankovým sirupem. TOPKA! Nej jsou jahody! To je slast!

TIP: na dochucení lze použít třeba skořici, kokos, kakao a hned máte jinou chuť jogurtu
TIP 2: lze dozdobit nasekanou čokoládou nebo topingem (kupuji s umělými sladidly např. My Syrup od My Protein, nebo Zero Sirup od Body Labu). Se zdobením to moc nepřehánějte. Přeci jen chceme mlsat zdravě!

Komentáře