Bulguretko

Bulguretko

6 porcí
Další z mých oblíbených jídel a zase super mega rychlovka! Je to defakto rizoto. Dá se udělat na milion způsobů, dneska jsem zvolila trochu netradiční pojetí díky orientálnímu koření na masu, ale to můžete zaměnit za cokoliv jiného.

Suroviny:
Kuřecí maso 1 kg (nebo jakékoliv jiné)
Bulgur cca 450 g (množství si upravte dle svého denního příjmu)
Mrkev 2-3 ks (dle chuti)
Hrášek 3 hrsti
Kukuřice 2 hrsti
Řepkový olej
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Rub Orient (koření, dle chuti)
Voda na podlévání
Sýr parmazánového typu (měla jsem Vršatec 32% tuku)

Maso smícháme s kořením a necháme pár minut stranou. Mezitím si očistíme mrkev a nakrájíme na kousky. Rozpálíme pánev a na řepkovém oleji zprudka zatáhneme maso. Přidáme pokrájenou mrkev a restujeme. Po chvilce přidáme bulgur a lehce opražíme. Podlijeme vodou, ochutíme solí, přiklopíme poklicí a dusíme. Kontrolujte a případně podlévejte (bulgur vcucne vodu podobně jako rýže). Jak bude bulgur měkký přidáme kukuřici s hráškem (já měla mražené) a prohřejeme. Posypeme sýrem a ihned do bříška!

TIP: Zaměňujte koření, zeleninu (např. přidejte brokolici, květák), maso, cokoliv co vás napadne. Přidejte kurkumu, papriku, experimentujte …

Komentáře