Karboše s hranolkama, dipem a zelným salátem (Colesaw)

Karboše s hranolkama, dipem a zelným salátem

7 porcí

Dneska byla děsná chuť na karboše, zbyl celer od minula tak příloha byla jasná. V obchodě jsem viděla obří zelí a říkám si, že teď, je přece období kdy se zelí baští. Ideální příloha ke karbošům bude salátek colesaw. Mega dobrý!

Suroviny:
Vepřové maso (měla jsem něco přes kilo masa, které jsem si nechala pomlít)
Ovesné vločky (pomlít na mouku na obalování)
Cibule 1 střední
Česnek (stroužků dle chuti)
Rukola (dle chuti nebo jiné bylinky)
Sůl
Pepř

Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, nasekanou rukolou, osolíme a opepříme. Důkladně propojíme a necháme chívli odpočinout. Tvoříme karbenátky stejné velikosti, které obalujeme v mouce z ovesných vloček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme spolu s hranolkami na 200o C dokud není vše hotové. Papír není třeba ničím potírat, maso pustí dost šťávy.


Suroviny na dip:
Jogurt Hollandia pár lžic (tolik, kolik chcete mít dipu)
Hořčice 1 - 2 lžičky (samozřejmě přizpůsobte množství jogurtu a vaší chuti)
Jarní cibulka (nať, množství dle chuti)
Rukola (dle chuti)
Sůl
Pepř

V mističce smícháme jogurt, hořčici a přidáme nakrájenou nať cibulky a nasekanou rukolu. Osolíme, opepříme.

Suroviny na hranolky:
Brambory (dle denního příjmu)
Celer
Sůl
Kmín
Řepkový olej

Brambory oloupeme, celer okrájíme. Obojí nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké.


Salát Colesaw
Zelí (množství dle chuti)
Jogurt Hollandia (pár lžic, dle množství zelí)
Cibule 1 střední
Mrkev 1 ks
Citron nebo limeta (trochu šťávy)
Sůl
Pepř
Březový cukr
Kmín drcený

Zelí nasekáme najemno, mrkev nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme najemno. Vše promíchíme s jogurtem, kmínem, solí, pepřem. Dosladíme březovým cukrem a zakápneme limetovou šťávou.

Komentáře