Kuřecí maso s kapustičkami, hranolkami a hořčičným dipem

Kuřecí maso s kapustičkami, hranolkami a hořčičným dipem

5 porcí

To takhle jdeš obchodem a najednou na tebe koukaj kapustičky. Malý, roztomilý, zelený kuličky. Tak jo holky, úplně vás vidím na talíři, pomyslí si mlsňoch Peťka :D konec srandiček jdeme vařit:

Suroviny na maso s kapustičkami:
Kapustičky (množství dle chuti)
Kuřecí maso (měla jsem přes půl kila)
Jarní cibulku (bílá část, nať si potom přidáme do dipu)
Řepkový olej
Sůl
Pepř
Sojová omáčka (tzv. sojovka)
Voda

Kapustičky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme dle velikosti kapustiček cca 5-8 minut. Scedíme.

Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Opepříme a dáme na rozpálený řepkový olej na pánev (oleje stačí trocha, neučíme kuře plavat). Jakmile maso začne chytat barvičku, přihodíme do pánve nakrájenou jarní cibulku. Přidáme rozpůlené kapustičky a lehce opražíme. Osolíme, opepříme a zakápneme trochou sojovky.


Suroviny na dip:
Jogurt Hollandia pár lžic (tolik, kolik chcete mít dipu)
Hořčice 1 - 2 lžičky (samozřejmě přizpůsobte množství jogurtu a vaší chuti)
Jarní cibulka (nať, množství dle chuti)
Sůl
Pepř

V mističce smícháme jogurt, hořčici a přidáme nakrájenou nať cibulky. Osolíme, opepříme.

Suroviny na hranolky:
Brambory (dle denního příjmu)
Celer
Sůl
Kmín
Řepkový olej

Brambory oloupeme, celer okrájíme. Obojí nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké.

Komentáře