Kuřecí roláda s pečenou rýží s kurkumou a salátem Colesaw

Kuřecí roláda s pečenou rýží s kurkumou a salátem Colesaw

7 porcí

Rolády, moje né příliš oblíbené jídlo díky školním jídelnám. Taky se mi do ní nikdy nechtělo skrz to svazování, ale jednou za čas se člověk musí překonat :D měla jsem doma téměř vše a jak roládu motat jsem zkoukla na youtube :D

Suroviny na roládu:
Kuřecí prsa (měla jsem necelé kilo a čtvrt kuřecích prs)
Špenátové listy (dle chuti)
Ricotta 1 kelímek 200 g
Cibule 1 střední cibule
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Řepkový olej
Šwardswaldská šunka 1 balení

Cibulku pokrájíme na jemno. Rozpálíme pánev a na řepkovém oleji orestujeme cibulku. Přidáme špenátové listy a restujeme. Poté přidáme ricottu, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Máme omáčku hotovou.


Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na co největší pláty. Maso si rozložíme lehce přes sebe. Na maso poklademe šwardswaldskou šunku. Na šunku namažeme špenátovou omáčku a roládu opatrně srolujeme. Aby roláda držela pohromadě, pomůžeme si šňůrkou a roládu pořádně svážeme. Podlejeme vodou, zakryjme alobalem a pečeme při 200o C dokud není masíčko hotové, odkryjeme alobal a ještě chviličku dobarvíme pod grilem. Poté odmotáme provázek, naporcujeme a podáváme.

Příloha pečená rýže s kurkumou

Suroviny:
Rýže
Sůl
Cibulka
Kurkuma 1 lžička
Voda
Ocet
Řepkový olej

Rýži propláchneme trochou vody s octem. Důkladně vodu vyměníme a smícháme se solí a kurkumou. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme do rýže a pečeme na 200oC dokud rýže není měkká.

TIP: do rýže se dá přidat při pečení cokoliv např. kurkuma, libeček, petrželová nať, bobkový list, nové koření atd.

Salát Colesaw

Zelí (množství dle chuti)
Jogurt Hollandia (pár lžic, dle množství zelí)
Cibule 1 střední
Mrkev 1 ks
Citron nebo limeta (trochu šťávy)
Sůl
Pepř
Březový cukr
Kmín drcený

Zelí nasekáme najemno, mrkev nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme najemno. Vše promíchíme s jogurtem, kmínem, solí, pepřem. Dosladíme březovým cukrem a zakápneme limetovou šťávou.

Komentáře