Kuřízek v kukuřičné strouhance s kaší
Kdo by neměl rád kuřecí řízek? A jak jinak ho udělat zdravěji než na sucháčka na plechu v kukuřičné strouhance? Je to lahoda! Uvidíte, že klasickej máčenej z pánvičky lehce nahradíte za tento!
Suroviny:
Kukuřičná strouhanka (kupuji v Penny, nebo koupím lupínky a ty rozdrtím, ale strouhanka je lepší)
Kuřecí prsisko
Jogurt (Hollandie)
Sůl
Pepř
Sušený česnek (dle chuti)
Sušené chilli (dle chuti)
Maso omyjeme a prso rozkrojíme na dva řízečky. Osušíme, vložíme do jogurtu (nemusí to v tom nijak plavat, ale aby maso bylo obalené) a dáme do lednice odležet (klidně přes noc). Strouhanku smícháme s česnekem, solí, pepřem a chilli. Maso z jogurtu obalujeme ve strouhance a klademe na pečící papír. Pečeme v rozehřáté troubě na 180oC.
Příloha bramborová kaše
Suroviny:
Brambory
Sůl
Kmín
Máslo
Mléko
Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na stejnoměrné kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě do měkka. Slejte. Ještě za tepla přihoďte kousek másla a brambory rozmačkejte. Mléko trochu přihřejte v mikrovlnce (studené mléko z lednice by nám zbytečně kaši zchladilo) a pomalu přilévejte při hnětení do kaše. Osolte, opepřete. Na závěr dávám ještě kousek máslíčka :)
TIP: Dozdobit lze třeba čerstvou pažitkou nebo úžasná je jarní cibulka
TIP 2: Při vaření brambor vhoďte do vody třeba sušený libeček, nebo nať z petržele, brambory budou voňavé a kaše bude mít jiný nádech.
TIP 3: Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, kaše se dá udělat bez másla a mléka. Stačí při slévání dát nějakou vodu bokem a tu přidávat při mixování. Mě to ale nechutná a dělám klasiku :)
PS: nezapomeňte si k tomu udělat nějaký salátek!
Komentáře
Okomentovat