"Smažené" nudle s krůtím masem

"Smažené" nudle s krůtím masem

4 porce

Strašně zbožňuji takové ty nudle od číňanů nebo vietnamců nebo bůh ví jak tomu kdo říká. Já si je dělám doma a je to další bomba rychlovka k večeři. Dá se tam nacpat taky kde co, takže jen tak neomrzí.

Suroviny:
Nudle (je defakto jedno jaké upřednostníte, jestli klasické, rýžové nebo skleněné, postup bude podobný)
Krůtí maso (měla jsem necelého půl kila)
Mrkev 1 ks
Zelí čerstvé (množství dle chuti)
Cibule 1 ks
Pórek (dle chuti)
Sojová omáčka (tzv. sojovka)
Sůl
Pepř
Sušený česnek
Řepkový olej

Maso omyjeme, osušíme, očistíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, očesnekujeme a přidáme trochu oleje (nemusí to v tom plavat). Dáme do lednice odpočinout (klidně přes noc). Na rozpálenou pánev cvrkneme olej a dáme restovat na proužky nakrájenou cibulku. Jakmile nám cibulka zezlátne, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme do pánve na plátky nakrájenou mrkev, po chvíli i zelí na kousky a pórek na kolečka. Cvrkneme trochu vody a na chvilinku podusíme. Mezitím si připravte nudle. Stačí ve většině případů jen zalít horkou vodou a nechat chvíli pod pokličkou změknout (klidně vodu ochuťte solí nebo kořením nebo sojovkou). Nevařím je, aby se mi nerozpadli, když je přidáme potom do pánve. Jakmile máme zeleninku a maso ready (připravené) přidáme nudle, dochutíme sojovkou, solí, pepřem a chvíli opékáme. No není to easy (snadné)? Dobrou chuť

TIP: kdo totálně nestíhá, občas kupuji hotové mrazené směsky na čínu a jsou fakt luxusní, jsou tam navíc třeba i houby a nemusíte už nic krájet. Ovšem vynechejte část s podléváním neb zelenina trochu povolí a vody bude až až, tak ať z toho nemáte polívku :D

TIP2: klidne do pánve přidejte jako první trochu sezamových semínek a pak postupujte dále! TOPKA!

TIP3: na finále ještě do pánve klepněte vejce a rozmíchejte! Mňamózní a budete tam mít takový ty cucky čehosi co tam mají číňani :)

Komentáře