Špagety s mrkví, masem a domácím chutney

Špagety s mrkví, masem a domácím chutney

7 porcí

Na vaření mám ráda, že si to prostě může udělat každej po svém. Špagety jsou měga rychlý jídlo což je značka ideál. Nechceme přece trávit víkend v kuchyni. Tohle je taková naše domácí verze:

Suroviny:
Celozrnné špagety 1 balení (množství je jen pro představu, upravte podle sebe)
Mleté vepřové maso (kupuji v celku a nechám si ho pomlít, bylo toho necelý kilo a čtvrt)
Mrkev 3 kusy (dejte tolik kusů, kolik vám vyhovuje)
Cibule 1 vetší kus
Česnek 2-4 stroučky (dle chuti)
Protlak 1 plechovka
Domácí chutney (čti čatný) 1 sklenička
Chilli paprička jalapeňo 1 ks (lze vynechat)
Kurkuma 1 lžička
Paprika sušená červená 1 lžička
Sůl
Pepř
Březový cukr 1-3 lžičky (dle chuti a kyselosti chutney a protlaku)
Řepkový olej, olivový olej
Vršatec (má 32% tuku)

Cibulku nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na řepkovém oleji na pánvi. Přidejte nasekané chilli a promíchejte. Přidejte maso a restujte. Osolte, opepřete, přidejte kurkumu a papriku. Po chvíli přidejte mrkev na libovolné kousky a duste. Jak bude mrkvička měkčí přidejte chutney, protlak a prohřejte. Dochuťte cukrem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem (česnek nechte chvíli provařit, aby nebyl tak výrazný).

TIP: Do špaget přidejte libovolné bylinky např. bazalku, tymián.
TIP 2: Těstoviny posypejte sýrem parmazánového typu (nebo jakýmkoliv jiným do 30% tuku), já kupuji Vršatec protože mi Grand Moravia moc neleze.

Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu. Slejte, zakápněte trochou olivového oleje a promíchejte. Těstoviny většinou dělám al dente (tzv. na skus). Nesnáším rozvařené těstoviny :)

TIP: do vody s těstovinami přihoďte nať libečku nebo třeba petrželky.

Komentáře