Bramborový salát

Bramborový salát

4-6 porcí

Klasika všech klasik a vždycky se ho hrozně přejím :D myslím, že tohle je snad co rodina, to originální recept na salát. Jedna z mých babiček dokonce do salátu přidává jablko. Takže zvláště tady platí, že fantazii se meze nekladou. Dokonce jsem jedla variantu s řapíkatým celerem, ale tohle je ta "moje" klasika:

Suroviny:
Brambory (necelé kilo a čtvrt)
Šťastné vejce (4 ks)
Jogurt Hollandia (množství dle chuti, já dala cca 5 lžic)
Hořčice (dle chuti, zahučeli tam 3 lžičky)
Okurek sterilovaný (dle chuti, cca 6 ks)
Paprika červená (dle chuti, jedna vetší paprička)
Hrášek mražený (dle chuti, cca dvě hrsti)
Mrkev (dle chuti, já měla dvě střední)
Máslo (dle chuti)
Sušená nať petržele
Sušená nať libečku
Sůl
Pepř
Voda

Brambory uvaříme ve slupce ve vodě den předem. Vodu osolíme a přidáme nať. Vejce uvaříme na tvrdo (ve vroucí osolené vodě vaříme cca 8-10 minut) a necháme vychládnout.
Mrkev a hrášek si orestujeme na troše másla, osolíme a opepříme. Dáme stranou. Oloupeme brambory a vejce. Protlačíme krájítkem a nebo pokrájíme nožem. Přidáme pokrájenou, očištěnou papriku. Přidáme pokrájený okurek a orestovaný hrášek s mrkvičkou. Přidáme jogurt, hořčici, sůl, pepř a cvrkneme trochu vody z okurek. Promícháme a dáme do lednice odpočinout a propojit ty úžasné chutě.

Komentáře