Kuřecí steak s kapustičkami, hranolkami a bazalkovým dipem

Kuřecí steak s kapustičkami, hranolkami a bazalkovým dipem

2 porce

Zase jsem potkala v obchodě ty malý, zelený, krásný, kulatý kapustičky. Dlouho jsem dumala co z toho vyrobit a nakonec jsem to udělala takhle, na večerní super rychlovku:

Suroviny:
Kuřecí prso (necelé čtvrt kilo, na fotce jsou porce 4 necelého půl kila, ale dělal jsem jen 2, další 2 budou dnes)
Kapustičky (množství dle chuti)
Brambory (na fotce 2 porce)
Jogurt (pár lžic, podle toho kolik chcete dipu na hrancle)
Bazalka (pár čerstvých lístků)
Řepkový olej
Koření na steak (nebo jakékoliv dle chuti)
Sůl
Pepř
Kmín drcený
Italské bylinky (směs od Kotányi)
Sójová omáčka (tzv. sojovka)
Tatranský sýr (23% tuku, nadrobila jsem trošku na kapustičky)

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Dáme do misky a smícháme s trochou řepkového oleje, drceného kmínu a soli. Promícháme a vysypeme na pečící papír na plech. Dáme do vyhřáté trouby na 180o C.
Kapustičky omyjeme, necháme okapat a překrojíme na polovinu. Dáme do misky po bramborách, zasypeme bylinkami, zakápneme olejem, osolíme a promícháme. Vysypeme na pečící papír a dáme do trouby k bramborám.
Maso omyjeme, osušíme, očistíme a rozkrojíme na steak. Posypeme kořením na steak a necháme chvíli ležet, než se nám brambůrky a kapustičky udělají. Maso je rychlovka. Jakmile brambory a kapustičky jsou, rozpálíme pánev, kápneme trochu řepkáče a zprudka zatáhneme maso z jedné strany. Po chvilce otočíme, zatáhneme maso z druhé strany, stáhneme plamen a přiklopíme poklicí. Po pár minutkách je hotovo. Kuře je fofr.
V misce smícháme jogurt se solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Zakápneme trošičkou sojovky a promícháme. Hotovo! Můžeme podávat …

Komentáře