Máslový citronový losos

Máslový citronový losos

Aby dnešní menu bylo kompletní, musí na stůl přistát ještě ryba. Zase jedna zvláštnost u nás, na kapra si nepotrpíme. Kapra jedině nabylinkovat, načesnekovat, nakrájet na podkovy a grilovat. Takže na Vánoční stůl podáváme jinou rybu:

Suroviny:
Losos
Citronová kůra (dle chuti)
Citronová šťáva (dle chuti)
Máslo (dle chuti)
Sůl
Pepř

Máslo necháme mimo lednici povolit. Potom si kousek dáme do misky (zhruba na potření celé ryby) a smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou, solí a pepřem. Promícháme a vytvoříme citronové voňavé máslo. Rybu omyjeme, důkladně osušíme a potřeme bylinkovým máslem z obou stran. Dáme na pečící papír na plech. Troubu jsem vyhřála na 180oC a pekla cca 20 minut. Podáváme s bramborovým salátem. Krásné Vánoce a přeji dobrou chuť

PS: já byla spokojená s celým dnešním menu a jdu nasávat vánoční atmošku

Komentáře