Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Další klasika ve zdravější verzi, která mě určitě nikdy neomrzí. Děláme ji ještě ve verzi, co dům dá a to obnáší přidání trochy sejra, trochy okurku, trochy šunky (vše nastrouhat). Prostě zbytky co se povalují po lednici. Na zejtra do práce mám, ale tuto:

Suroviny:
Šťastná vejce (množství dle denního příjmu, já použila 3)
Lučina 1 lžička
Jogurt Hollandia 1 lžíce (ne úplně vrchovatá)
Hořčice 1 lžička (nebo dle chuti)
Sůl
Pepř
Žitný chléb (nebo knackebrot)

Vejce uvaříme na tvrdo (tzn. ve vroucí osolené vodě vaříme vejce cca 8-10 minut, dle velikosti vejce). Nastrouháme oloupaná vychladnutá vejce na hrubo, přidáme Lučinu, jogurt, hořčici, osolíme, opepříme. Promícháme a servírujeme na žitném chlebu s nějakou zeleninkou.

TIP: pro další zpestření přidejte pažitku nebo třeba petrželku nasekanou na jemno.

Komentáře