Zeleninový karbenátek s bramborovou kaší

Zeleninový karbenátek s bramborovou kaší

8 porcí

Chtěla jsem udělat nějaké zeleninové karbenátky. Přemýšlela jsem jaká zelenina bude nejlepší, aby mi z masa nevypadávala. Nakonec po strategické poradě jsme zvolili hrášek a kukuřici. Lahoda! Fakt dobrá volba.

Suroviny:
Vepřové maso (koupila jsem maso vcelku a nechala pomlít, měla jsem něco málo přes kilo a čtvrt)
Hrášek mražený (cca dvě hrsti nebo dle chuti)
Kukuřice mražená (taková menší hrst :D nebo dle chuti)
Cibule 2 ks
Česnek (počet stroužků dle chuti)
Sůl
Pepř
Koření (já použila směs koření, co jsem si přivezla z dovče, z Řecka)
Řepkový olej

Maso smíchejte se solí, pepřem a kořením. Pořádně rukou propracujeme a propojíme s kořením. Na pánvi si na řepkovém oleji orestujeme cibulku nasekanou na jemno. Jakmile zezlátne, přidáme hrášek, kukuřici a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a opatrně vpracujeme do masa. Tvarujeme karbanátky na pečící papír na plech (není třeba papír ničím potírat). Pečeme v rozpálené troubě na 200oC.

TIP: pro změnu, přidejte třeba mrkvičku nebo nějaké čerstvé bylinky do masa.


Příloha bramborová kaše

Suroviny:
Brambory
Sůl
Kmín
Máslo
Mléko

Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na stejnoměrné kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě do měkka. Slejte. Ještě za tepla přihoďte kousek másla a brambory rozmačkejte. Mléko trochu přihřejte v mikrovlnce (studené mléko z lednice by nám zbytečně kaši zchladilo) a pomalu přilévejte při hnětení do kaše. Osolte, opepřete. Na závěr dávám ještě kousek máslíčka :)

TIP: Dozdobit lze třeba čerstvou pažitkou nebo úžasná je jarní cibulka
TIP 2: Při vaření brambor vhoďte do vody třeba sušený libeček, nebo nať z petržele, brambory budou voňavé a kaše bude mít jiný nádech.
TIP 3: Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, kaše se dá udělat bez másla a mléka. Stačí při slévání dát nějakou vodu bokem a tu přidávat při mixování. Mě to ale nechutná a dělám klasiku :)

Komentáře