Celozrnný toast s volským okem a Lučinou

Celozrnný toast s volským okem a Lučinou

Dneska pro Vás nemám ani tak recept, jako tip na dobrou, dokonalou večeři pro případ, kdy nemáte čas na hrátky s masem a složitějšími jídly. Začátek roku je pořádně "divoký" a občas fakt nemám sílu přemýšlet co z toho, co je doma, zrovna chci tvořit. Tak přicházejí na řadu tyto nouzově boží večeře.

Suroviny:
Celozrnný toast (dle chuti a denního příjmu, pro představu jím 2 ks)
Lučina (dle chuti)
Rukola (dle chuti, natrhat na toast)
Šťastné vejce (dle denního příjmu, já jsem dala na každý toustík jedno)
Řepkový olej (pokud máte lepší pánev než já, lze vynechat)

Na troše oleje uděláme volská oka. Toastík opečeme v toastovači (nebo ná pánvi). Toast lehce pomažeme lučinou a ozdobíme natrhanou rukolou. Volská oka uložíme na rukolku a podáváme s čerstvou zeleninou. My měli salát (směs salátů z Alberta, rukola, rajče, olivy, paprika, ředkvička, Tatranský sýr 23% tuku, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř), milujeme saláty a v tomto provedení ho můžeme denně. Dobrou chuť

Komentáře