Karbanátky s hráškem, rukolou a bramborovou kaší

Karbanátky s hráškem, rukolou a bramborovou kaší

7 porcí

Tentokrát jsem měla jiné masisko a v lednici rukolu. Venku zimní nebarevný hnus tak si říkám, že aspoň ten oběd bude zelenej :D i když do zelenýho čtvrtka daleko. Super jednoduchý kombinace a přitom tak dobrý.

Suroviny:
Mleté maso (měla jsem mix hovězí a vepř, necelý kilčo a čtvrt)
Mražený hrášek (dle chuti)
Rukola (dle chuti)
Cibule ½ vetší cibule
Česnek (dle chuti)
Sůl
Pepř

Masíčko osolíme, opepříme, přidáme nasekanou rukolu a cibulku (tu opravdu na jemno ať moc nevypadává z masa), prolisovaný česnek a mražený hrášek. Vše důkladně propojíme a tvoříme karbenátky na plech vyložený pečícím papírem (není třeba potírat, maso pustí šťávy až dost). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200oC dokud nemáme masíčko zlatavé a hotové.


Příloha bramborová kaše

Suroviny:
Brambory
Sůl
Kmín
Máslo
Mléko

Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na stejnoměrné kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě do měkka. Slejte. Ještě za tepla přihoďte kousek másla a brambory rozmačkejte. Mléko trochu přihřejte v mikrovlnce (studené mléko z lednice by nám zbytečně kaši zchladilo) a pomalu přilévejte při hnětení do kaše. Osolte, opepřete. Na závěr dávám ještě kousek máslíčka :)

TIP: Dozdobit lze třeba čerstvou pažitkou nebo úžasná je jarní cibulka
TIP 2: Při vaření brambor vhoďte do vody třeba sušený libeček, nebo nať z petržele, brambory budou voňavé a kaše bude mít jiný nádech.
TIP 3: Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, kaše se dá udělat bez másla a mléka. Stačí při slévání dát nějakou vodu bokem a tu přidávat při mixování. Mě to ale nechutná a dělám klasiku :)


Salátek s medíkem suroviny:
Směs salátů (kupuji pytlík z Alberta)
Rukola
Rajčata
Ředkvičky
Paprika
Olivy
Sůl
Pepř
Limetová šťáva
Malá lžička medu (mám úžasný med z Corfu, byl by hřích ho občas nepoužít :D)
Olivový olej
Tatranský sýr (má 23% tuku což je boží a chutná jako balkán, ale zdá se mi méně slaný)

Zeleninku pokrájíme, saláty případně natrháme, vyklopíme olivy, sýr nadrolíme, osolíme, opepříme, zakápneme medem, limetovou šťávou (musíte to poladit, kdyby byl salát sladký přikápněte limetu a obráceně, pokud bude kyselý přidejte lehce medíku) a oliváčkem. Promíchejte.

Komentáře