Špenát s bramborem a vejcem

Špenát s bramborem a vejcem

6 porcí

Špenát je moje oblíbené jídlo, ať už v této klasické formě nebo jako náplň do rolády nebo do těstovin. Doufám, že Vám tato dnešní inspirace příjde vhod a uděláte si taky :)

Suroviny:
Brambory (dle denního příjmu)
Špenát mražený (použila jsem 3x 400g)
Cibule 2 ks (nebo dle chuti)
Česnek (dle chuti)
Hladká celozrnná mouka (cca dvě lžíce)
Šťastná vejce (do špenátku i jako příloha)
Řepkový olej
Sůl
Pepř
Kmín celý

Nejprve jsem si připravila zásmažku. Na troše řepkového oleje orestujeme do zlatova na jemno nakrájenou oloupanou cibulku. Přidáme mouku a opražíme (zásmažka by měla být ale stále světlá). Dáme na chvíli bokem.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a zalijeme vodou. Přidáme kmín a sůl a dáme vařit. V dalším kastrůlku si dáme rozpouštět špenát. Jakmile nám povolí, do mouky s cibulkou přidáme vodu, pořádně promícháme a přidáme do špenátu. Přidáme vejce (dala jsem 2 ks) prolisovaný oloupaný česnek, pepř a sůl a provaříme. Brambory slijeme.
Na pánvi si uděláme vejce, na troše řepkového oleje. Vše naservírujeme a máme hotovo, dobrou chuť

TIP: přidejte do vody při vaření brambor libeček, krásně to brambory provoní.

Komentáře

  1. Taky špenát miluju. ♥ a i vejce. takže recept super.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky špenát miluji, jednoduché plnohodnotné jídlo :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat