Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Když si doma čas od času vyrábíme chlebíčky, tak místo vlašáku a podobných "těžkých" věcí používáme tuto skvělou pomazánku. Teď teda na chlebíčkách neskončí, jelikož chlebíčky neděláme zase tak často, ale dáme si na žitnej chlebík nebo na celozrnný toast.

Suroviny:
Vařená mrkev (dle chuti, já měla asi 6 menších mrkví)
Vařený celer (tak ¼ nebo ½ bulvy, podle velikosti celeru)
Vařená petržel (měla jsem jednu docela velkou)
Hořčice (dle chuti)
Lučina (dle chuti a množství zeleniny)
Sterilovaný okurek 1 ks (nebo dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)

Vylovenou mrkev, petržel a celer necháme pořádně vychladnout. Nastrouháme nahrubo spolu s okurkem. Přidáme lučinu, hořčici, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme a propojíme. Podáváme na žitném chlebu nebo celozrnném toastu se zeleninovou oblohou, případně obložený šunkou a vejcem jako chlebíček ve zdravější verzi. Dobrou chuť

TIP: pokud zrovna nemáte zeleninu z polívky jako já z česnečky, uvařte zeleninu v troše vody se solí, pepřem, novým kořením, bobkáčem, česnekem a cibulí (nebo klidně bez česneku a cibule protože já je do pomazánky nepoužila a vyhodila je) do změknutí a postupujte dle receptu.

TIP 2: pokud se Vám pomazánka zdá řídká, přidejte třeba vařenou bramboru na zahuštění. Nebo nastrouhejte do pomazánky uvařené vejce na tzv. tvrdo (uvařené v osolené vroucí vodě po dobu 8-10 minut podle velikosti vejce)

Komentáře