Kuřecí steak na pepři s česnekovými kapustičkami a pečeným bramborem
(dnes jsem děla 2 porce)
Dneska to byla doslova ostrá večeře! Díky pepři a česneku je to takový jídlo "pro chlapy". Takže to možná večer na vášnivou líbačku nebude :D
Suroviny:
Kuřecí maso (dle denního příjmu)
Koření na steaky s pepřem (dle chuti)
Kapustičky (dle chuti)
Libeček sušený (dle chuti)
Řepkový olej
Sůl
Pepř
Kuřecí maso omyjme, osušíme, očistíme a nakrájíme na steaky. Okořeníme (pokud vaše koření neobsahuje sůl, osolte) a smícháme s trochou řepkového oleje. Necháme odležet aspoň hoďku v lednici. Poté steaky děláme na rozpálené pánvi do zlatova z obou stran (na pánev už nedávám žádný olej, když jsou steaky v oleji naloženy).
Kapustičky nejprve očistíme od ošklivých lístků a překrojíme na poloviny. Zalejeme vodou, osolíme, přidáme Libeček a dáme vařit. Jakmile jsou kapustičky měkké, slejeme a lehce opražíme v pánvi po mase. Během restování přidáme očištěný prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem.
Česnekovo-pepřový dip
Jogurt Hollandia (množství dle chuti)
Česnek (množství dle chuti)
Koření na steaky s pepřem (dle chuti)
Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem a kořením.
Suroviny na brambory:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl
Kmín drcený
Řepkový olej
Brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na půl měsíčky a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud nejsou brambory měkké. Ve finále jsem pustila na chvíli gril, aby brambory zezlátly.
Komentáře
Okomentovat