Proteinová čoko buchta, něco jako Brownies

Proteinová čoko buchta, něco jako Brownies

Dneska jsem měla chuť na něco čokoládovýho. Minule jsme dělali ovocný mufíky, tak se to musí nějak prostřídat. Jelikož jsem o víkendu nevařila nic novýho co na blogu není, "musíte" vzít zavděk sladkou tečkou, případně startem (když si to dáte k snídani).

Suroviny:
Ovesné vločky 225 g (rozemlít na mouku)
Šťastná vejce 5 ks
Jogurt Hollandia 250 g
Jogurt Milko nebo Skyr 1 kelímek (na krém potřebujeme hustý jogurt)
Oříšky 50 g (použila jsem lískáče)
Čoko protein 30g (mám zrovna Pentha Pro)
Březový cukr 50 g
Čokoláda 81% 100g (cca polovinu do krému a polovinu do těsta)
Kokosový tuk
Čekankový sirup (cca jedna lžička do krému)
Voda
Flavdrops Čokoláda (dle chuti)
Prášek do pečení
Kokos (na vysypání formy)

Ovesné vločky rozemeleme na mouku, ořechy také pomeleme, ale dáme stranou. Do vloček přidáme všechna vejce, Hollandii, protein, březový cukr, prášek do pečení, Flavdrops. Rozmícháme a rozředíme vodou na řidší těsto. V kastrůlku s vodou zahřejeme čokoládu s kokosovým tukem na tzv. vodní lázni. Rozpustíme čokošku a polovinu nalejeme do těsta. Promícháme a nalejeme do vymazané formy kokosovým tukem a vysypané kokosem. Pečeme na 180oC dokud se nám těsto nelepí na špejli. Mezitím si připravíme krémík, do ještě teplé čokošky přidáme rozemleté ořechy a promícháme. Po lžících přidáme kelímek Skyru (nebo Milka) a promícháme. Případně dosladíme Flavdrops a čekankovým sirupem. Natřeme na vychladnuté těsto a dáme vychladit. Dobrou chuť

Komentáře

  1. Vypadá to báječně, určitě to někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná byla i přihřátá (cca minutku podle velikosti porce) z mikrovlnky pošmákla jsem si moc

    OdpovědětVymazat

Okomentovat