Kuřecí steak s pečeným bramborem, brokolicovými plackami a dipem

Kuřecí steak s pečeným bramborem, brokolicovými plackami a dipem

7 porcí

Dneska jsem si moc pochutnala tak Vám to sem hned musím dát. Mám ráda zeleninový placky. Tu stejnou verzi dělám i z květáku, takže nebojte, určitě ji sem časem přidám také. Tohle už je takové volání jara :D placičky jsou krásně zeleňoučké.

Suroviny:
Kuřecí maso
Koření Adžika (nebo jakékoliv co máte rádi na steaku)
Sůl (dle chuti)
Řepkový olej

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na steaky. Posypeme kořením a dáme stranou. Připravíme si placky. Jakmile máme placky podle návodu níže hotové, rozpálíme pánev a cvrkneme na ní trochu oleje. Osolíme (pokud Vaše směs již sůl obsahuje tuto část vynechejte) a zprudka maso orestujeme z obou stran, aby se nám zatáhlo. Stáhneme plamen a přiklopíme policí. Doděláme na mírnějším "plameni".


Brokolicové placky:

Brokolice (měla jsem 2 růžičky)
Sušený Libeček (dle chuti, několik lístečků)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Šťastné vejce 1 ks
Ovesné vločky pomleté na mouku (dle potřeby, cca hrstečka)
Sýr Vršatec (dle chuti a denního příjmu,má 32% tuku)
Česnek (dle chuti)
Cibule 1 ks

Brokolici okrájíme na růžičky, propláchneme vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme sušený Libeček a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka. Slejeme a necháme vychládnout. Vymačkáme z brokolice přebytečnou vodu a rozmačkáme. Přidáme vejce, oloupanou cibulku nakrájenou na jemno, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme sýr a dohušťujeme vločkami. Ideálně propracujeme rukou, směs by měla držet pohromadě. Pečeme na pečícím papíře na sucho spolu s bramborem na 200oC.


Pečené brambory

Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej

Brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na půl měsíčky a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud nejsou brambory měkké. Ve finále jsem pustila na chvíli gril, aby brambory zezlátly.


Dipík z rukoly a okurku

Jogurt Hollandia (dle chuti)
Rukola (dle chuti)
Okurek 1 ks (větší okureček) + kapička láku z okurek
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)

Jogurt dáme do mističky, osolíme, opepříme. Přidáme na jemno nakrájený okurek a naseknou rukolu. Cvrkneme kapičku láku z okurek a promícháme. Hotovson :) Móc dobrý

Komentáře

  1. Hmmm, placičky vyzkouším 👍

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou výborné mám ráda jak z květáku tak i z brokolice doufám, že budou chutnat!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat