Panenka v oříškové krustě s pečeným bramborem a celerem

Panenka v oříškové krustě s pečeným bramborem a celerem

(panenky bylo 8 porcí)

Panenka je naprosto luxusní maso ať ho uděláte jakkoliv. Každopádně tahle oříšková krustička je ještě mnohem dokonalejší lahůdka. Neskutečná dobrota!

Suroviny:
Vepřová panenka (dle denního příjmu)
Ořechové máslo (dle denního příjmu a chuti, použila jsem kešu)
Ořechy na obalení (dle denního příjmu a chuti, použila jsem neloupané mandle)
Provensálské bylinky (dle chuti, nebo jakékoliv jiné čerstvé nebo sušené byliny)
Pepř (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Hořčice (dle chuti)
Sušený česnek (dle chuti)
Řepkový olej

Panenku omyjeme, osušíme a případně očistíme. Rozpálíme pánev a na troše oleje ji ze všech stran zprudka opečeme do zlatova. Dáme do zapékací mísy a potřeme oříškovou směskou. Tu vytvoříme z hořčice, kešu másla, pepře, soli, sušeného česneku a bylinek. Směs pořádně promícháme a propojíme. Na potřenou panenku nasekáme oříšky a vmáčkneme do směsky (jakoby obalíme). Podlejeme troškou vody a dáme dopéct k bramborám.


Suroviny na hranolky:
Brambory (dle denního příjmu)
Celer (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej
Česnek (dle chuti)

Brambory oloupeme, celer okrájíme. Obojí nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín, oloupaný prolisovaný česnek a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké a zlatavé.

TIP: Brambory lze dozdobit dipem z jogurtu a čehokoliv co máte rádi! Dobrou chuť

Komentáře