Vepřový biftek s bramborovo-celerovými hranolkami

Vepřový biftek s bramborovo-celerovými hranolkami


Chtěla jsem něco jednoduchýho a obyčejnýho. Prostě masitýho a dobrýho! Jako přílohu jsme měli zeleninový salátek, který jsem již vkládala mockrát, tak tentokrát se nebudu opakovat :)

Suroviny:
Vepřové maso (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Řepkový olej
Voda

Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na steaky. Osolíme, opepříme z obou stran. Na řepkovém oleji zprudka zatáhneme na rozpálené pánvi z obou stran. Ideálně, aby masíčko zezlátlo. Poté stáhneme plamen a podlejeme trochou vody. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka (případně podléváme vodou, kdyby se nám odpařila). Toť vše, neskutečně jednoduché a dobré!


Suroviny na hranolky:
Brambory (dle denního příjmu)
Celer (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej

Brambory oloupeme, celer okrájíme. Obojí nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké.

TIP: Brambory lze dozdobit dipem z jogurtu a čehokoliv co máte rádi! Dobrou chuť

Komentáře