Chřestové bulguretko

Chřestové bulguretko

2 porce

Potřebovala jsem si vyrobit nějakou rychlovku na zítra do práce. Tak jsem v mrazáku našla dva zbytkové balíčky masa a začala přemýšlet, co všechno tam dám. Jelikož je teď sezona chřestu bylo to jasný.

Suroviny:
Maso (dle denního příjmu a chuti, tady je kombo hovězí a vepř)
Bulgur (dle denního příjmu)
Chřest (dle chuti)
Mražený hrášek (dle chuti)
Jarní cibulka (dle chuti)
Koření na maso (dle chuti, já jsem použila Adžiku)
Olivy (dle chuti a denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Řepkový olej
Voda

Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Okořeníme a promícháme. Na rozpálenou pánev cvrkneme trochu oleje a dáme zprudka zatáhnout maso. Po chvíli restování maso podlejeme trochou vody a osolíme. Chvíli bubláme na menší "plamen" pod poklicí. Jakmile je maso měkké přidáme jarní cibulku a krátce orestujeme (zvýšíme lehce plamen), přidáme bulgur a znovu krátce orestujeme. Opět podlejeme vodou, stáhneme plamen a necháme nacucnout a změknout pod poklicí (případně ještě podlévejte po trochách vodou). Jakmile je bulgur téměř hotov, přidáme mražený hrášek a prohřejeme. Nakonec přidáme nakrájené olivy a omytý, nakrájený chřest. Vše prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a servírujeme. Dobrou chuť

PS: chřestík je výborný i syrový takže není třeba ho dělat dlouho, záleží jak ho máte rádi. Takhle bude křupavý ....

Chřest bulgur hrášek olivy
Chřest bulgur hrášek olivy

Komentáře