Hovězí nudličky na žampionech s pečeným bramborem

Hovězí nudličky na žampionech s pečeným bramborem

6 porcí

Už dlouho jsem přemýšlela jak udělat poslední zbytky masa z balíčku z farmy. Nakonec vyhráli opět houby a zase je to povedená varianta. Moc jsem si pošmáknula!

Suroviny:
Hovězí přední (měla jsem necelé kilo)
Žampiony (dle chuti)
Cibule 2 ks (nebo dle chuti)
Česnek (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej
Bobkový list 2 ks (nebo dle chuti)
Nové koření 4 ks (nebo dle chuti)
Sušený Libeček (dle chuti)
Voda
Celozrnná mouka cca lžíce (nebo dle chuti)

Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Oloupeme česnek a prolisujeme ho na maso. Vše promícháme a dáme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibuli do zlatova, přidáme ochucené maso a orestujeme. Restujeme, dokud maso nepustí dost šťávy. Přidáme bobkový list, nové koření, Libeček a mícháme. Podlejeme vodou, tak aby maso bylo ponořené, a dochutíme případně solí a pepřem. Natlakujeme nádobu na cca 7 minut (nebo podle velikosti nudliček). Odtlakujeme, poté vysbíráme kuličky a listí. Mezitím si smícháme cca lžíci mouky s trochou vody a vytvoříme kašičku, kterou opatrně vmícháme k masu. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a opět povaříme. Jakmile jsou houby uvařené podáváme s pečeným bramborem.

TIP: Když nechcete vařit v tlakovém hrnci, maso duste pod poklicí do změknutí. Trvá to ale podstatně déle. 👀

Hovězí maso žampiony brambory

Hovězí maso žampiony brambory

Suroviny na hranolky:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej

Brambory omyjeme , nakrájíme na hranolky a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké a zlatavé.

TIP: Výborné to bude i s rýží nebo bulgurem.

Brambory trouba pečící papír

Komentáře