Vajíčkový salát s celozrnným toastem

Vajíčkový salát s celozrnným toastem


Když někdy večer nestíhám vařit anebo rozmrazovat maso, sáhnu vždycky po vejcích. Je to naprosto skvělá potravina, kterou můžu na milion způsobů. Tady je další můj oblíbený postup. Spojila jsem si svačinu s večeří, proto je toho taková hromada :D

Suroviny:
Šťastná vejce (dle denního příjmu, měla jsem 4 vejce)
Jogurt Hollandia 1 lžíce (nebo dle chuti)
Hořčice 1 lžička (nebo dle chuti)
Jarní cibulka (dle chuti)
Nakládaná okurka (dle chuti)
Nálev z okurků cca lžička (nebo dle chuti, nebo vynechat)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Voda
Celozrnný toast (dle denního příjmu)

Vejce dáme do kastrůlku zalejeme vodou, lehce osolíme a dáme vařit. Než se vejce uvaří trvá to cca 8-10 minut podle velikosti vajec. Necháme vajca vychládnout nebo je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na libovolné kousky. Přidáme jogurt, hořčici, omytou nakrájenou cibulku na kolečka, nakrájený okurek na kostičky a promícháme. Dochucujeme solí, pepřem a trochou nálevu z okurků. Podáváme s opečeným celozrnným toastem nebo žitným chlebem.

PS: abych splnila svůj denní příjem, přihodila jsem si 2 kolečka tvarůžků, proto je mezi suroviny neuvádím páč nejsou nutností.

Vařené vejce jogurt hořčice jarní cibulka toast celozrnný žitný chléb

Komentáře