Vepřová panenka plněná chřestem s pečeným bylinkovým bramborem

Vepřová panenka plněná chřestem s pečeným bylinkovým bramborem

(8 porcí)

Dostala jsem od kamarádky tento úžasný mlaďoučký chutňoučký chřest a taky mi dala tip na tento skvělý recept :) bylo to naprosto luxusní, ale docela ostré díky česneku (takže klidně dejte česnek jen sušený).

Suroviny:
Vepřová panenka (dle denního příjmu, tohle bylo cca kilo a čtvrt)
Chřest (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Hořčice cca dvě lžíce (dle chuti)
Česnek (dle chuti)
Řepkový olej
Voda

Panenku omyjeme, očistíme a nařízneme do ní otvory (ideálně nějaký tenký dlouhý nůž). Do otvorů potom budeme cpát chřest. V mističce smíchejte hořčici s prolisovaným očištěným česnekem a pepřem. Promíchejte a přidejte do směsky omytý chřest (buď na kousky, nebo celý, množství dle libosti). Takto ochuceným chřestem plníme díry v panence. Zbytek chřestu necháme na později. Rozpálíme pánev a zprudka na něm panenku zatáhneme ze všech stran (ideálně lehce do zlatava). Poté dáme do zapékací misky, potřeme zbytkem směsky, osolíme, opepříme a obskládáme částí chřestu. Podlejeme trochou vody a dáme péct spolu s bramborem. Těsně před dopečením jsem obskládala maso zbylým chřestem a nechala krátce opéct.

Vepřové maso panenka chřest brambory bylinky
 Vepřové maso panenka chřest brambory bylinky


Suroviny na bylinkové brambory:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Provensálské bylinky (dle chuti)
Řepkový olej

Brambory omyjeme , nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín, bylinky a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké a zlatavé.

Pečené brambory pečící papír bylinky

Komentáře