Bylinkový kuřecí karbanátek s mrkví a bramborovou kaší

Bylinkový kuřecí karbanátek s mrkví a bramborovou kaší

8 porcí

Musím říct, že tohle byl takový experiment. Nic velkýho jsem od toho nečekala, ale výsledek mě nadchnul. Běžně totiž dělám karbenátky z vepřového nebo hovězího masa.

Suroviny:
Kuřecí maso (dle denního příjmu)
Čerstvé bylinky dle chuti (tady je Libeček, Petrželka, Tymián, květy Tymiánu)
Cibulka (dle chuti)
Mrkev (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Eidam 30% (dle chuti a denního příjmu)
Řepkový olej

Kuřecí maso oymjeme, očistíme a pomeleme. Bylinky případně omyjeme (já svoje domácí neumývám protože vím že nejsou ničím ošetřené), osušíme a nasekáme. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubo spolu se sýrem. Cibulku očistíme a nakrájíme na kostky. Na troše oleje na rozpálené pánvi orestujeme cibulku s mrkvičkou. Přidáme k pomletému masu, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec vmícháme sýr a důkladně propojíme. Tvarujeme placičky, které dáváme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200oC.

Bylinky kuře mrkev sýr karbanátky

Bylinky kuře mrkev sýr karbanátky


Příloha bramborová kaše

Suroviny:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti nebo vynechejte)
Kmín celý (dle chuti)
Máslo (dle chuti)
Mléko (dle chuti)
Sušený Libeček (dle chuti)

Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na stejnoměrné kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě s trohou Libečku do měkka. Slejte (nemusíte vylít všechnu vodu pokud chcete jídlo odlehčit). Ještě za tepla přihoďte kousek másla a brambory rozmačkejte. Mléko trochu přihřejte v mikrovlnce (studené mléko z lednice by nám zbytečně kaši zchladilo) a pomalu přilévejte při hnětení do kaše. Osolte, opepřete. Na závěr dávám ještě kousek máslíčka, zdobila jsem jarní cibulkou.

TIP: Dozdobit lze třeba čerstvou pažitkou
TIP 2: Při vaření brambor vhoďte do vody třeba nať z petržele, brambory budou voňavé a kaše bude mít jiný nádech.
TIP 3: Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, kaše se dá udělat bez másla a mléka. Stačí při slévání dát nějakou vodu bokem a tu přidávat při mixování. Mě to ale nechutná a dělám klasiku :)


Brambory pyré kaše mléko voda kmín libeček

Komentáře