Zapečené kuřecí maso v Ricottě s brokolicí a bramborem

Zapečené kuřecí maso v Ricottě s brokolicí a bramborem

6 porcí

Zapečená brokolice patří mezi moje oblíbená jídla. Za tu dobu co ji zapíkám, jsem ji zapíkala už různě. Tentokrát jsem zkusila ricottu a je to pecka!

Suroviny:
Kuřecí maso (dle denního příjmu)
Brambory (dle denního příjmu)
Brokolice 1 balení (nebo dle chuti)
Ricotta 2 balení (nebo dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Sušený Libeček (dle chuti)
Voda (do brambor)
Koření na maso dle chuti (já použila na svíčkovou)
Česnek (dle chuti)
Jarní cibulka (dle chuti)
Cibule 1 ks (nebo dle chuti)
Kokosové mléko (dle chuti a denního příjmu)
Řepkový olej (dle chuti)

Do hrnce s osolenou vodou a trochou Libečku dáme povařit brambory ve slupce. Brambory nedovaříme. Stačí je uvařit jen tak napůl. Slejeme vodu a necháme zchládnout, brambory oloupeme a překrájíme na plátky. Mezitím si omyjeme, osušíme a očistíme maso. Nakrájíme ho na kostičky. Přidáme koření, sůl a promícháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme, přidáme je do Ricotty spolu s trochou mléka a rozředíme. Ricottu solíme a opepříme, máme hotový přeliv. Na troše oleje orestujeme cibulku na pánvi. Přidáme česnek a necháme provonět. Přidáme maso a orestujeme ho do zlatova. Brambory (polovinu) dáme naspod zapékací mísy. Osolíme, "pokydáme" přelivem a rozetřeme. Přidáme vrstvu masa s cibulkou a česnekem a rozprostřeme přes brambory. Na stejné pánvi si orestujeme omytou a nakrájenou brokolici na menší růžičky, osolíme a opepříme. A také necháme "nedodělané". Dáme na maso a zaskládáme vrchní vrstvou brambor. Osolíme, zakydáme zbytkem přelivu a rozetřeme. Dáme do vyhřáté trouby aspoň na 200oC zapéct pod poklicí. Dopečeme na barvu odkryté a pokud možno pod grilem (aby se také případně vypekla přebytečná tekutina). Podávali jsme s kyselou okurkou, mňam

Kuřecí maso ricotta brambory kokosové mléko

Kuřecí maso ricotta brambory kokosové mléko

Komentáře