Vepřová panenka plněná mozzarellou, rukolou a sušenými rajčaty spečeným bramborem

Vepřová panenka plněná mozzarellou, rukolou a sušenými rajčaty s pečeným bramborem

(8 porcí)

Moje kamarádka mi přivezla z dovolené v Itáli spoustu skvělých dobrot a tak z toho teď nejde netvořit jednu lahůdku za druhou. Dneska jsme napíchli panenku mozzarellou, rajčaty a rukolou. No hotová slast!

Suroviny:
Vepřová panenka (dle denního příjmu, tohle bylo cca kilo a čtvrt)
Mozzarella Galbani Light 1 balení (nebo dle denního příjmu)
Sušená rajčata nakládaná v oleji (dle chuti)
Rukola čerstvá (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Řepkový olej
Voda

Panenku omyjeme, očistíme a nařízneme do ní otvory (ideálně nějaký tenký dlouhý nůž). Do otvorů potom cpeme střídavě nakrájenou mozzarellu, rajčata a rukolu. Naplněnou panenku osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, cvrkenem olej a zprudka na něm panenku zatáhneme ze všech stran (ideálně lehce do zlatava). Poté dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme a podlejeme kapkou vody. Dáme na chvíli dopéct spolu s bramborem.

Panenka mozzarela light sušená rajčata rukola


Suroviny na brambory:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej

Brambory omyjeme , nakrájíme na podobné tvary a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud není vše měkké a zlatavé.

brambory pečené pečící papír trouba kmín

Komentáře