Ovesná Galetka s jablky, hruškami a skořicí

Ovesná Galetka s jablky, hruškami a skořicí


2 porce

Jako první recept do nového blogu jsem připravila tuto boží galetku. Doma mi bylo řečeno, že galetku můžu opravdu dělat častěji. Takže kdo pořád váha nad tím jestli má ovesné vločky rád, tohle by mohlo chuťovým buňkám pomoci se rozhodnout.

Suroviny:
Ovesné vločky 110 g (nebo dle denního příjmu, použila jsem Emco, vločky rozemlít na mouku)
Prášek do pečení, dle uvážení (tzv. prdopeč)
Čekankový sirup (dle chuti)
Voda (dle potřeby)
1x jablíčko (nebo dle denního příjmu)
1x hruška (nebo dle denního příjmu)
Skořice (dle chuti)
Březový cukr (dle chuti)
Jogurt Milko 0% tuku (dle denního přijmu)
Flavdrops (dle chuti)

Mouku z ovesných vloček smícháme s prdopečem, přidáme sirup a vodu. Propracujeme ve spojené těsto, které nám půjde vyválet na placku. Na pečící papír nasypeme trochu mouky z ovesných vloček a vyválíme již zmíněnou placku 👆 Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Buď je dáme do mističky a promícháme s trochou skořice a cukru anebo rovnou umístíme na střed vyválené placky a posypeme cukrem a skořicí až na placce. Ovoce se snažíme opravdu mít jen na středu, abychom mohli okraje přes ovoce přehnout a vytvořit okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180o C 20-30 minut. Podávala jsem s jogurtem Milko slazeným citrónovými Flavdrops.

PS:  už 40 posledních článků (myšleno od nejnověji publikovaných) je opraveno a všechny prokliky a fotky by měli být funkční 💋

Ovesné vločky Emco jablka hrušky skořice Milko jogurt Galetka
Ovesné vločky Emco jablka hrušky skořice Milko jogurt Galetka

Komentáře