Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

2 porce

Nevím proč, ale měla jsem zafixovaný, že špagety Carbonara mi nebudou chutnat, že jsou suchý. Já totiž fakt nemusím suchý cokoliv, sem pořádnej frfňa. Vzhledem k tomu, že mi zbyla slanina a tahle co kupuji není úplně levná, páč je od farmářů, musela jsem ji nějak zpracovat. A teď se k něčemu přiznám, uvařila jsem Carbonáry a říkala jsem si, tohle jídlo ani nebudu fotit, to za to nestojí. Spadla mi brada a druhej den, když jsem zpracovávala poslední zbytky slaniny, jsem to nafotila. Musela jsem! Tohle je naprostá pecka! Rychlý, nenáročný na suroviny i přípravu a když to zvládla lama jako já, vy musíte taky!

Suroviny:
Špagety celozrnné (dle denního příjmu)
Šťastná vejce (dle denního příjmu)
Kvalitní slanina (dle chuti a denního příjmu, ideálně italská Pancetta)
Sýr (dle denního příjmu, ideálně Parmazán nebo Pecorino, nebo obojí)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Voda (dle potřeby)

Vše si předem připravte, musí to být rychlé, aby vejce udělalo svoji práci a vytvořilo Vám neskutečně krémovou a lahodou omáčku. Takže, slaninku nakrájíme na malinkaté kostičky, sýr(y) nastrouháme (strouháme na té podivné části struhadla o který si člověk vždycky akorát roztrhá prsty). K sýru přidáme vejce (celá! nevidím důvod proč používat jen žloutky a bílky plné bílkovin s minimem tuků dávat pryč!), osolíme, opepříme a promícháme, dáme stranou. Slaninku opečeme na pánvi do zlatova a křupava (nedávat olej! pustí si svůj tuk). Uvaříme těstoviny dle návodu a z vody je rovnou "hážeme" do pánve (nevadí když trocha vody půjde s těstovinou do pánve, naopak je to dobře). Rychle, ale opatrně vlejeme připravená vejce se sýrem a promícháme (lehoulince jsem si vše přihřívala, ale není to nutné, když se vše udělá rychle, vejce se díky horkým těstovinám a slanině udělá dostatečně a nebude syrové!). Hotovo! Na servírování jsem si nechala trošinku sýra, kterým jsem celý tento úžasný krémový pokrm posypala. Mňam!!! Carbonárám vzdávám hold a tímto se jim omlouvám a zařazuju je na svůj gastroporno seznam.

PS: doporučuji si v denním příjmu udělat místečko na trochu více tuku a sacharidů, protože toto za to stojí!
PS2: Udělejte opravdu jen to množství co hned sníte. Těstoviny by Vám mohli všechnu omáčku do druhého dne vcucnout a bylo by to možná pak opravdu suchý. Dobrou chuť

Těstoviny Carbonáry celá vejce celozrnné těstoviny slanina pancetta pecorino parmazán

Těstoviny Carbonáry celá vejce celozrnné těstoviny slanina pancetta pecorino parmazán

Komentáře