Mňam Gastro Festival

Mňam Gastro Festival

Typ výletu: nacpávací
Lokalita: Zlínský Kraj - Kroměříž
Délka výletu: Klíďo celodenní

Jak jsem se už zmiňovala ve článku minule, měla jsem v úmyslu jet se mrknout jak vypadá takový gastro festival v Kroměříži. Plán byl jasný, chtěli jsme si dát nějaký mořský potvory. Dopoledne jsme tedy vyrazili směr Kroměříž. Parkování na tuhle akci bylo zdarma. Vstupný stálo kilčo (tedy 100 Kč pro dospěláka). U vchodu mě docela vyděsila dlouhá fronta a jen dvě pokladny. Naštěstí to dobře odsýpalo a docela rychle jsme problém zdolali a byli uvnitř. Na výstavišti, oproti výstavě kytiček, bylo podstatně více prostoru. Nicméně stánků jsem čekala trochu více a lidí jsem čekala trochu méně. U některých stánků se rychle začali tvořit docela dlouhé fronty a byla jsem ráda, že některé jsme stihli před hlavním návalem obědu chtivých gastro nadšenců. Výběr jídel byl bohatý, myslím že na svoje si příjde každý. K vidění bylo koření, halušky, klobásky, různé věci z tvarůžků, bramboráčky, palačinky, čokolády, donuty, burgery, tortilly, dezerty, dortíky, zmrzliny, ústřice, krevety, slávky a bůh ví na co všechno jsem zapoměla. První co můj musel ochutnat byli tvarůžky v bramboráčku, já takovou odvahu nemám a na stánkách si dávám méně riziková jídla 😎. Každopádně dle fota můžete sami posoudit zda si jednou začas nechat prohnat trubky 😜 každopádně tvarůžek krásně vytékal ven, foodporn prostě no

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž Tvarůžky v bramboráku

Každopádně trochu mě to inspiruje, udělat nějakou domácí verzi. No uvidíme třeba něco vymslím jak mě mlsná donutí, protože bramboráčky jsem nedělala dlouho. Co mě třeba zatím neoslovilo je sushi, ale jelikož vím, že spousta lidí ho má v oblibě tak přihazuji jedno foto rovnou při výrobě:

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž výroba sushi

Další věc co mě zaujala, bylo srkání ústřic. No, nešla jsem do toho, ale frotna na ně byla slušná, takže asi šmakovali:


Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž ústřice

Nejhorší je, že když někam jedete, máte na všechno chuť a my ženský prostě máme dny, kdy jsme k chutím náchylnější takže, někdo se slabší povahou nechť zavře oči, protože donuty od Mlsný holky volali po sežrání:

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž Donuty pralinky

S hrdostí mohu říci, donutům jsem odolala. Což už nemohu říct o pralinkách, musela jsem si odvézt pytlíček sebou. Jako čemu fakt neodolám je čokoška a holt i ženy mají své dny. Je fakt, že na výletech bývám méně disciplinovaná co se jídla týče a občas si dám i něco mimo "plán". Výběr oběda na festivalu nebylo až tak úplně jednoduchý, pro fitness založenou populaci tohle totiž fakt nebude. Budete muset dělat kompromisy. Bylo to prostě street a street je v překladu pouliční, takže i taková byla většina nabídky. Já když chci hřešit, sahám po burgeru, měla jsem s trhaným hovězím a jablečným colesawem:

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž Hamburger s trhaným hovězím

Jelikož hrancle nejím a masa až tak v bouli nebylo, měla jsem ještě místo na další testování a po dlouhé době jsem udělala takovou menší čuňačinu 😇 palačinka s ovocem a nutelou, víííím hřích, hřích, hřích 😜

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž Palačinka

Je fakt, že nutelu jsem neměla tak dva roky a palačinku možná taky, takže jsem si to náležitě užila a dnes už jsem zpět ve svém klasickém režimu. Další a perfektní věc, kterou jsme ochutnali byli tvarůžkový lokše. Mňam mňam mňam! Že bych se tomu mrkla na zoubek a zkusila vymyslet nějaký svůj postup? No uvidíme. Každopadáně tady je celá nabídka tohoto tvarůžkového super stánku:

Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž Tvarůžky

Jelikož lidí na výstavišti postupně přibývalo, nemohla jsem tak často fotit a tak už pro vás mám jen poslední co jsme ochutnali. Můj si dal nudle s krevetama a já slávky na víně s bagetkou. Konečně něco co jsem hledala! Slávky byli dobrý, byla to taková tečka na závěr. Je fakt, že jako u moře tady u nás asi nikdy chutnat nebudou. V řecku to prostě víc chutná jako moře, tady u nás jsou ty plody hodně ošemetný. Buď budte mít štěstí a budou vám chutnat a nebo to kuchař pokazí.


Mňam Gastro Festival 2019 Kroměříž slávky krevety

Hodnocení: Celý festival nabízel opravdu rozmanité množství jídla což jsem Vám snad aspoň trochu přiblížila. Byl zde i doprovodný program pro děti, takže vhodné pro celé rodiny. Jako nedostatek hodnotím větší fronty u stánků a tím pádem delší čekačka (rolovanou zmrzlinu za 90 kč jsem si hodně rychle rozmyslela když jsem uvdiěla jaké množství lidí už na ni čeká). Byla škoda, že stánků na prostoru výstaviště nebylo víc, protože lidí tam bylo proklatě dost. Co bylo pozitivní, oproti jarní kytičkové Florii jsem nikde nemusela čekat na ženském WC! Chápete to holky?! Bomba co!!!!

Komentáře