Kuřecí maso s bazalkovým pestem a těstovinou

Kuřecí maso s bazalkovým pestem a těstovinou

4 porce

Jak jsem zmiňovala, kamarádka mi z dovolené v Itálii přivezla dobrůtky. Jednou z nich bylo tohle bazalkové pesto (myslím, že lze doma vytvořit snadno, na obrázku byly bazalkové listy, česnek, kešu ořechy, piniové ořechy, parmazán, olej, plus určitě sůl a pepř a myslím, že máte luxusní pesto - vše rozmixovat).

Suroviny:
Kuřecí maso (dle denního příjmu, tady bylo něco přes půl kilča)
Pesto 1 sklenička
Těstoviny (dle denního příjmu)
Parmazán (dle chuti)
Voda
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Řepkový olej

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a očistíme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme. Na troše oleje orestujeme maso do zlatova. Přidáme pesto a prohřejeme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Scedíme a přidáme do pánve k masu s pestem. Promícháme. Servírujeme zdobené bazalkovým listem a sypané hoblinami parmazánu (nebo u nás koupeným třeba Vršatcem). Jednoduché, skvělé, rychlé!

PS: Jejich těstoviny jsou chuťově úplně jiný jak ty naše, takový sytější, plnější, lepšejší 😜

Pesto těstoviny maso parmazán italská večeře

Komentáře