Krůtí nudličky v bylinkovo-houbové ricottové omáčce s pečeným bramborem
8 porcí
Měli jsme chuť na naši oblíbenou houbovou omáčku a abych ji nedělala pořád stejnou, vymyslela jsem takové malé zpestření ve formě kokosového mléka. Nebojte v chuti není cítit, jen omáčku zjemní, takže se nemusíte bát, že chuť kokosu a hub se bude mlátit. Případně lze houby vynechat, omáčka byla totiž luxusní i před poslední krokem (před přidáním žampeců).
Suroviny:
Krůtí prso (měla jsem cca kilo a čtvrt)
Žampiony (dle chuti, nakonec jsem ani vše nepoužila a část jsem zamrazila)
Ricotta 2 kelímky (nebo dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Cibule 1 vetší (nebo dle chuti)
Řepkový olej (dle chuti)
Kokosové mléko 1 malá plechovička (nebo dle chuti)
Česnek 2 stroužky (nebo dle chuti)
Čerstvé bylinky (dala jsem bazalku, kari, tymián)
Krůtu omyjeme, osušíme a očistíme. Nakrájíme na nudličky, opepříme. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. Rozpálíme pánev a necháme zesklovatět cibulku na troše řepkového oleje. Přidáme krůtu a restujeme. Osolíme. Jakmile je maso hotové, přidáme ricottu, kokosové mléko, nasekané byliky, prolisovaný česnek a bubláme. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme bublat pod poklicí pár minutek (aby se nám uvařili houby). Případně ještě dochutíme solí a pepřem. Podávala jsem s pečeným bramborem, dobrou chuť
Suroviny na pečené brambory:
Brambory (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Kmín drcený (dle chuti)
Řepkový olej
Brambory omyjeme , nakrájíme na libovolné kousky a dáme do mističky. Přidáme olej, sůl, kmín a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200oC dokud nejsou brambory zlatavé (většinou před koncem pustím na chvíli
gril).
Komentáře
Okomentovat