Medové koule

Medové koule

Tohle je něco jako domácí marlenkové koule. Chuť medu Vás dostane a bude Vám připomínat  medovník. Nebo aspoň mě to připomělo můj oblíbený zákusek, kterým občas ráda zhřeším. Je to rychlý, je to snadný, je to nepečený, je to raw.

Suroviny:
Ořechy (použila jsem vlašské, rozemlít na jemno)
Med (dle chuti, nebo čekankový sirup)
Piškoty (pár kousků rozemlít na mouku)
Datle 1 balení (nebo dle chuti)
Mandlové mléko (nebo jakékoliv jiné rostlinné mléko)

Datle vypeckujeme a namočíme (klidně přes noc) do mandlového mléka. Druhý den datle vyjmeme z mléka a rozmixujeme, přidáme med, pár rozemletých piškotů na mouku, ořechy a vytvoříme lepivé těsto. Dáme odležet do lednice. Poté tvoříme malé kuličky, které obalujeme v pomletých ořeších. Dobrou chuť

Medovník med ořechy vlašáky piškoty datle mléko raw vlašské ořechy cukroví

Komentáře