Tvarůžkový bramborák s kuřecím steakem a volským nadočím

Tvarůžkový bramborák s kuřecím steakem a volským nadočím

3 porce

Jak jsem zmiňovala v reportu z Mňam Gastro Festivalu, tvarůžkový bramborák mě natolik zaujmul, že jsem si musela udělat domácí verzi. Jako z friťáku vypadat asi nikdy nebude, ale i tak byl výborný. Část tvarůžků vybublala na povrch, ale pokud máte v denním příjmu ještě prostor pro sachry (sacharidy) přidejte buď ovesnou nebo celozrnnou mouku. Mohlo by to problém vyřešit. Zkusím příště a dám echo.

Suroviny na bramborák:
Brambory (dle denního příjmu)
Tvarůžky (dle chuti a denního příjmu)
Šťastné vejce 1 ks (nebo dle potřeby a množství brambor)
Česnek (dle chuti)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Majoránka (dle chuti)

Suroviny na zbytek:
Kuřecí maso (dle denního příjmu)
Sůl (dle chuti)
Pepř (dle chuti)
Šťastné vejce (dle denního příjmu)
Řepkový olej

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Vymáčkneme přebytečnou vodu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme placky, do středu placky umístíme tvarůžek a na něj dáme opět vrstvičku ochucených brambor. Vytvarujeme bramboráček a dáme do vyhřáté trouby na 200oC. Pečeme, dokud nejsou pěkně zlatavé. Mezi tím si omyjeme maso, očistíme ho, osušíme ho a nakrájíme na steaky, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, kápneme trochu oleje a vyklepneme do pánve vejce. Osolíme, případně opepříme. Jakmile jsou vejce hotová, vyjmeme je z pánve a dáme stranou. Dáme do pánve maso, zprudka zatáhneme z obou stran. Poté stáhneme plamen a doděláme pod poklicí. Máme vše připraveno, může se servírovat :)

Tvarůžky v bramboráku kuře vejce

Tvarůžky v bramboráku kuře vejce

Komentáře